Poke Bowl kirjolohesta
Julkaistu
Trendikäs poke bowl eli poke-kulho valmistuu helposti. Tässä Pro Kala ry:n ohjeessa poke bowl tehdään kirjolohesta.
Kirjolohi-poke
- 500 g kirjolohi- tai lohifileetä
- 1 salaattisipuli
- 3 kevätsipulinvartta
- 3 rkl Wakame-merilevää liotettuna
Kastike
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- 4 rkl maapähkinöitä hionennettuna
Tarjoiluun
- Riisiä ja valitsemiasi lisukkeita
Valmistusohje
- Leikkaa kirjolohifilee nahattomiksi sentin kuutioiksi.
- Hienonna salaattisipuli ja merilevä. Lisää lohikuutioiden joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kastike kalan joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.
- Viimeistele pähkinöillä ja tarjoa riisin ja lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi