Poke Bowl kirjolohesta
Julkaistu
Trendikäs poke bowl eli poke-kulho valmistuu helposti. Tässä Pro Kala ry:n ohjeessa poke bowl tehdään kirjolohesta.
Kirjolohi-poke
- 500 g kirjolohi- tai lohifileetä
- 1 salaattisipuli
- 3 kevätsipulinvartta
- 3 rkl Wakame-merilevää liotettuna
Kastike
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- 4 rkl maapähkinöitä hionennettuna
Tarjoiluun
- Riisiä ja valitsemiasi lisukkeita
Valmistusohje
- Leikkaa kirjolohifilee nahattomiksi sentin kuutioiksi.
- Hienonna salaattisipuli ja merilevä. Lisää lohikuutioiden joukkoon.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kastike kalan joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.
- Viimeistele pähkinöillä ja tarjoa riisin ja lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa