Helppoa ja terveellistä – näin paprikat kannattaa hyödyntää

halloween paprikat
Täytteeseen käytetään kvinoaa. Tiesitkö, että siinä on kaksi kertaa enemmän proteiinia kuin riisissä? Shutterstock

Paprikasta voi valmistaa hauskaa ja terveellistä ruokaa halloweenin kunniaksi. 

Valmista helpolla reseptillä terveellistä ja maistuvaa halloween-teemaista ruokaa. Paprikoista saa hauskannäköisiä kaivertamalla niihin veitsellä kasvot.

Paprikat täytetään terveellisellä ja proteiinirikkaalla täytteellä, jossa on kanaa, punaista kvinoaa sekä lehtikaalia. Herkullista ja hauskaa!

Halloweenin täytetyt paprikat

1 kananrinta
oliiviöljyä
5 dl keitettyä punaista kvinoaa
1,2 dl lehtikaalia
1,5 tl sitruunan mehua
1 tl suolaa
4 oranssia paprikaa

Voitele kananrinta oliiviöljyllä ja kypsennä 180 asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Revi kypsä kana pieneksi. 

Sekoita kulhossa kana, keitetty kvinoa, lehtikaali, sitruunamehu ja suola.

Paista kokonaisia paprikoita 200 asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Leikkaa paprikoista hatut pois ja tyhjennä sisältä siemenet.

Leikkaa paprikoihin varovasti veitsellä irvistävät kurpitsan kasvot.

Täytä paprikat kana-kvinoa -seoksella. Ripottele jokaisen paprikan sisälle vielä 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä. Laita hatut takaisin paprikoiden päälle.

Nauti!


Lähde: Popsugar

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.