Huippukokki Tomi Björckin reseptillä klassiset hod dogit muuntautuvat eksoottisemmaksi herkuksi.
Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa -kirjan innoittamana Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen innostui kokeilemaan hieman eksoottisempien hodareiden valmistamista – ja yllättyi positiivisesti.
– Lopputulos toimi pitaleipään kääräistynä lähinnä hodarityylisenä sormiruokana. Yhdessä samppanjan kanssa se oli täydellinen kombo, bloggaaja toteaa.
Pitaleipää ja itse tehtyä makkaraa
Tavallisen vehnäsämpylän, ketsupin ja sinapin sijaan Björckin hodarit kootaan pitaleivästä, harissamajoneesista ja avokadotahnasta. Perinteisten nakkien sijaan eksoottisia hodareita varten makkarat valmistetaan itse.
Makkaraa on usein helpompi valmistaa kerralla hieman isompi satsi, sillä niiden tekeminen on työlästä puuhaa. Bloggari jakoi vinkkinsä siihen, kuinka makkaroiden onnistumisen voi varmistaa kesken prosessin.
– Makkaroiden kanssa toimii sama niksi kuin lihapullien. Testipallo. Pyöräytä massasta pallo ennen suoleenpursotusta, paista se ja tarkista maku. Tässä kohtaa makua on vielä mahdollista säätää, hän vinkkaa.
Katso Tomi Björckin eksoottisten hodareiden resepti Sivumaku-blogista!
MTV LIFESTYLE