Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen valmisti herkullisia kreikkalaisia burgereita täydellisen tzatzikin kera.
Hampurilaisia voi tuunata monella tapaa erilaisilla täytteillä ja mausteilla. Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen päätti kokeilla tällä kertaa kreikkalaisia versioita.
– Kreikasta ammentavaa makumaailmaa en ole aiemmin kokeillut. Lähtökohta oli hyvinkin antava, koska maan perinteisimmät ainekset komppaavat loistavasti yhteen, Kinnunen kirjoittaa.
Burgerin pihvilihaksi valikoitui karitsa, joka maustettiin kreikkalaishenkisesti. Höysteeksi hampurilaiseen laitettiin fetaa tzatzikia, punasipulia, tomaattia ja oliiveja. Kinnusen mukaan erityisesti burgerin tzatzikiin kannattaa panostaa.
– Tzatzikin valmistus on helppoa, mutta sille pitää antaa aikaa. Mieluiten valmistat sen edellisenä päivänä ja annat maustua yön yli jääkaapissa. Kannattaa tehdä kerralla hitusen isompi satsi. Se toimii etenkin kesällä vaikka minkä kanssa (kuten leipä, liha, sipsit) ja säilyy muutaman päivän jääkaapissa, Kinnunen vinkkaa.