HK:n mukaan Suomessa syötiin viime kesänä valmisruokia enemmän kuin koskaan ennen.
Helteinen kesä ei nähtävästi innosta suomalaisia kokkaamaan. Viime kesän ennätyshelteiden myötä Suomessa nimittäin syötiin valmisruokia enemmän kuin koskaan ennen.
Kuumalla ilmalla ei haluta viettää aikaa keittiössä ja ruoka on saatava pöytään mahdollisimman helposti. HK:lla eniten edellisvuoteen verrattuna valmisruoista kasvoivat välipalojen ja valmisaterioiden myynti.
Lue myös: "Yli 30 vuotta meni, että tajusin" – tiedätkö, mitä pyttipannun nimi oikeasti tarkoittaa?
Suomalaiset ahmivat makkaraa, burgereita ja valmisaterioita
Valmisvälipaloja, kuten erilaisia leipiä ja burgereita syötiin viime kesänä 20 prosenttia enemmän kuin edellisenä kesänä. Valmisaterioiden suosio kasvoi myös jopa 10 prosenttia. Yksi valmisruokien kesäsuosioon vaikuttava tekijä on myös koululaisten loma-aika.
– Sää vaikuttaa yllättävän paljon kesäruokavalintoihin Suomessa. Aurinkoiset ja lämpimät säät keväällä lisäävät selvästi esimerkiksi makkaran myyntiä. Helteellä halutaan ostaa mahdollisimman helppoa ja valmista ruokaa. Valmisruuasta on tullut myös hyväksyttyä, harva puhuu enää eineksistä, kertoo HKScanin markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo.
Valmisruokien tarjonta on monipuolistunut ja laatu kehittynyt viime vuosina. Matkailu, ruokamuistot ja ravintolakokemukset tuovat valmisruokiin myös aivan uusia makumaailmoja. HK:n mukaan valmisruoka voi tarjoa ratkaisun myös yksilöllisyyden kaipuuseen, kun jokainen voi valita itseään puhuttelevat tuotteet.
Lähde: HK
Katso videolta keittiömestarin vinkit makkaran paistamiseen.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.