Hellapoliisin välimerellinen munakas
Arkisesta munakkaasta saat eri täytteitä vaihtamalla mitä erilaisempia tarjottavia. Välimerellinen munakas sopii lounaaksi tai vaikka illanistujaisiin.
1 annos
- 3 munaa
- 2 rkl vettä tai kermaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 siitakesientä
- muutama miniluumutomaatti
- pala punaista paprikaa
- 5 sokeriherneenpalkoa
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 50 g fetajuustoa
- muutama oliivi viipaleina
- rucolaa
Valmistusohje
Riko munat kulhoon.
Mittaa joukkoon vesi tai kerma. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.
Viipaloi sienet, puolita miniluumutomaatit, paloittele paprika ja sokeriherneenpalot.
Kuumenna öljy pannussa ja laita kasvikset pannulle. Kääntele hetki, kunnes sienet pehmenevät.
Kaada munakasmassa joukkoon ja työnnä seosta reunoilta keskelle, kunnes massa alkaa hyytyä.
Anna munakkaan kypsyä keskilämmöllä rauhassa, kunnes massa on keskeltä hyytynyt.
Ripottele loppuvaiheessa pinnalle fetajuustopaloja ja viipaloituja oliiveja. Valuta hyytynyt munakas lautaselle ja koristele rucolalla.
Tarjoa sellaisenaan tai salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku