Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Isänpäivän liharuokia

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 06.11.2013 18:30

Isänpäivä tulossa ja lihaton lokakuu takana. Mikä loistava hetki hemmotella isää mitä parhaimmalla liharuoalla. Kokosin yhteen kasan hyväksi havaittuja lihareseptejä, joita selatessa alkoi suupielet itselläkin kostua ja sisäinen, pieni, lihanhimoinen luolamies huutaa sisuksissa. 

Kannattaa muistaa, että hitaasti kypsyvä liha on niitä helpoimpia ruokia eikä pidä pelästyä vaikkapa yön yli hauduttamista. Siellähän se muhii ihan itsekseen. Mukana on myös vaativampia, mutta vaivan palkitsevia lihaisia aarteita. Ja isä kiittää!

Nautinnollista isänpäivää!

PORSAS

Aamiaistorttu pekonista, munista, sipulista ja bataatista

Ragú -- lihasoosien kuningasPorsaankylki-confit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä (yläkuva)

Arancini -- ragú-risottopallerotPekoniin kääritty, pitkään hautunut kasslerOluessa yön yli hautunut kassler

Pancettaan kääritty kassler

Possunposkia emmervehnälläEndiivi-kinkkugratiini

Possu-empanada - espanjalainen juhlapiirakka

Karamellipossu Farangin tapaan

NAUTA VASIKKA

Härän rintaa palsternakan ja purjon keraNaudan kylkeä olutkastikkeessa

Osso buco ja risotto alla milanese

Vasikkaa pizzaiola eli pizzamestarin tapaan

Ragú -- lihasoosien kuningas

Arancini -- ragú-risottopallerot

Marokkolainen lihaisa tagine

Burgundinpata

Maailman paras tilliliha

Carpaccio alla Harry's Bar

Härkää x 2, bataattia ja timjamikastiketta (alin kuva)

Pippuripihvi

LAMMAS KARITSA

Haudutettua karitsan lapaa

Marka hloua -- tunisialainen makea lammaspata

Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera

RIISTA

Hirvenvasan kielikylpyHirven routapaisti ja perunakohokas (keskikuva)

Jäniksen koipea, karamellisoitua punasikuria ja salsa verde

RiistapiirasKani-ragú

Sieni- ja lihatäytteinen poronvasan kylkirulla

LISÄKSI

Lihapullia kymmenellä tapaaOluinen nakkikastike

Kanaviillokki

Moussaka

Makkara-punaviinirisotto

Kurnik - venäläinen kanapiirakka

Roskaruokia itse tehtyinä