Isänpäivä tulossa ja lihaton lokakuu takana. Mikä loistava hetki hemmotella isää mitä parhaimmalla liharuoalla. Kokosin yhteen kasan hyväksi havaittuja lihareseptejä, joita selatessa alkoi suupielet itselläkin kostua ja sisäinen, pieni, lihanhimoinen luolamies huutaa sisuksissa.
Kannattaa muistaa, että hitaasti kypsyvä liha on niitä helpoimpia ruokia eikä pidä pelästyä vaikkapa yön yli hauduttamista. Siellähän se muhii ihan itsekseen. Mukana on myös vaativampia, mutta vaivan palkitsevia lihaisia aarteita. Ja isä kiittää!
Nautinnollista isänpäivää!
PORSAS
Aamiaistorttu pekonista, munista, sipulista ja bataatista
Ragú -- lihasoosien kuningasPorsaankylki-confit ja kukkakaalia paistettuna ja pyreenä (yläkuva)
Arancini -- ragú-risottopallerotPekoniin kääritty, pitkään hautunut kasslerOluessa yön yli hautunut kassler
Possunposkia emmervehnälläEndiivi-kinkkugratiini
Possu-empanada - espanjalainen juhlapiirakka
Karamellipossu Farangin tapaan
NAUTA VASIKKA
Härän rintaa palsternakan ja purjon keraNaudan kylkeä olutkastikkeessa
Osso buco ja risotto alla milanese
Vasikkaa pizzaiola eli pizzamestarin tapaan
Arancini -- ragú-risottopallerot
Härkää x 2, bataattia ja timjamikastiketta (alin kuva)
LAMMAS KARITSA
Marka hloua -- tunisialainen makea lammaspata
Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera
RIISTA
Hirvenvasan kielikylpyHirven routapaisti ja perunakohokas (keskikuva)
Jäniksen koipea, karamellisoitua punasikuria ja salsa verde
Sieni- ja lihatäytteinen poronvasan kylkirulla
LISÄKSI
Lihapullia kymmenellä tapaaOluinen nakkikastike
Kurnik - venäläinen kanapiirakka