Joulusinappia on helppo valmistaa myös itse! Katso videolta, miten Katin tosi vahva appelsiinisinappi valmistuu ja nappaa resepti.
Hellapoliisina tunnettu ruokabloggaaja Kati Jaakonen vinkkaa helpon sinappiohjeen lähestyvän joulun kunniaksi.
– Itse tehty sinappi kruunaa joulukinkun ja maistuu toki myös vaikkapa makkaran kanssa. Sinapin valmistus on helppoa ja nopeaa ja purkillinen sinappia onkin mainio lahja ystäville ja vaikka naapureille, Kati sanoo.
Sinappia voi Katin mukaan maustaa monella tapaa. Alkuvaiheessa joukkoon voi lisätä halutessaan vaikkapa hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä, lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta. Toki sinappia voi myös terästää konjakilla tai rommilla.
– Tässä tosi vahvassa sinapissa maistuu raikas appelsiini. Voit käyttää appelsiinin kuorta reilumminkin. Varmista että kuori on hyvin pesty ennen raastamista, Kati vinkkaa.