Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jani keksi, miten muusin saa nostettua seuraavalle tasolle: "Tässä herkullinen ja helppo tapa tehdä perunamuusista entistä maistuvampi"

Colcannon
Irlantilainen perunamuusi.MTV
Julkaistu 07.09.2019 14:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti testata uudenlaisen perunamuusin valmistamista.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen testasi tällä kertaa Sivumaku-blogissaan irlantilaisen perunamuusin, colcannonin valmistamista. Jani kertoo blogissaan tekevänsä harvoin perunamuusia. 

– Ja silloinkin kenties tavallisuutta uhmaten. Usein jokin muu juures vetää pidemmän muusikorren. Siksipä oli ilahduttavaa törmätä herkulliseen irlantilaisklassikkoon, colcannoniin, joka on periaatteessa vihreillä kasviksilla höystetty, voinen pottumuusi. Ja siten muusia monivivahteisempi lisuke, ruokabloggaaja kirjoittaa.

Janin mukaan colcannon on loistavaa vaihtelua perinteiseen muusiversioon.

– Tässä herkullinen ja helppo tapa tehdä perunamuusista entistä maistuvampi ja runsaampi lisuke.

Katso resepti: Colcannon – irlantilainen perunamuusi

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka