Perinteisen makaroonilaatikon vegeversio nousi reseptihitiksi MTV:n Makuja.fi -ruokapalvelussa. Joko sinä olet kokeillut Katin reseptiä?
Poikkeusolot vaativat poikkeuksellisen paljon kotoista lohturuokaa. Mikä olisikaan makaronilaatikkoa kotoisampaa?
Makaronilaatikko on monelle suomalaiselle rakas kotiruoka, jota syödään yleens äniin kotona, kouluissa kuin työpaikoillakin. Hellapoliisina tunnettu ruokabloggaaja Kati Jaakonen loihti alkuvuodesta kasvisversion lohturuokien klassikosta.
– Vegaaninen makaronilaatikko on mehevä ja helppotekoinen. Voit käyttää proteiinina nyhtökauraa, härkistä tai muita kasviproteiinivalmisteita, Kati vinkkaa.
Tomaattinen makaronilaatikko saa potkua tacomausteseoksesta ja mehevän lopputuloksen takaa juuston korvikkeena käytettävä kasvirasvaraaste. Voit toki myös käyttää normaalia juustoa, jos et halua täysin vegaanista ruokaa.
Tätä herkkua kannattaa testata lihansyöjienkin!