Vegaaninen makaronilaatikko valmistuu näin:
Annoksia: 4
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuleita hetki. Lisää pannulle härkis tai nyhtökaura sekä tacomauste.
- Kääntele hetki ja lisää tomaattimurska joukkoon. Kuumenna. Tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja makaroni. Anna kiehua, kunnes makaronit ovat kypsiä. Valuta.
- Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon ja lisää vegaaninen kasvirasvavalmisteraaste. Jätä osa pinnalle. Laita seos reunalliseen uunivuokaan.
- Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutio tai fondi.
- Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
- Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.