Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

sampyla3
Näihin sämpylöihin ihastui perheen 5-vuotiaskin! Sämpylöihin voi "piilottaa" helposti kasviksia.MTV
Julkaistu 22.04.2022 08:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos sinulta jäi kasvissosekeittoa yli, käytä se sämpylätaikinaan! Nämä sämpylät valmistuvat todella vaivattomasti. Hävikkiruokaa parhaimmillaan.

  • Kokonaisvalmistusaika: 75 min
  • Aktiivinen aika: 15 min

Ainekset

  • n. 5 dl valmista sosekeittoa (kuvan sämpylöihin käytetty tomaattista linssikeittoa)
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 rkl öljyä
  • n. 7– 9 dl sämpyläjauhoja- tai hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistusohje

Kasvissose-sämpylät valmistetaan näin:

  1. Lämmitä sosekeittoa esimerkiksi kattilassa, niin että siitä tulee noin 42-asteista (hiivaa varten). Siirrä sosekeitto leivontakulhoon.
  2. Sekoita osaan jauhoista kuivahiiva ja lisää seos sosekeiton joukkoon. Lisää myös suola, siirappi ja öljy.
  3. Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa taikina tasaiseksi, kunnes se irtoaa hyvin käsistä ja kulhon reunoilta.
  4. Kohota taikinaa noin 20-30 minuuttia liinan alla lämpimässä paikassa.
  5. Pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 20 minuuttia.
  6. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät