MTV:n ohjelmista tuttu juontaja ja ruokakirjailija Vappu Pimiä muistuttaa, että monet joulupöydän ruoat voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen pakkaseen.
Vappu Pimiä kertoi jouluruokavinkkejään Vappu jouluna -kirjansa (Otava 2024) julkistamistilaisuudessa lokakuun lopussa. Vappu on intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja ja jakaa säännöllisesti kokkausvinkkejään myös sosiaalisen median seuraajilleen.
Kokeile kotona: Vappu Pimiän saaristolaisleipä
Vappu aloittaa jouluvalmistelunsa leipomalla pakastimeen suosittua saaristolaisleipäänsä.
– Se on yleensä aika hitti. Siskoni ja siskoni mies syövät saaristolaisleipää skagenrörallani niin paljon, että sitä on syytä tehdä vähän enemmän, Vappu nauraa.
Lue myös: Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"
"Teen aika paljon pakkaseen, ettei tule hirveää stressiä"
Myös karjalanpiirakat kuuluvat Vapun perheen jouluun. Juontaja leipoo myös ne etukäteen pakastimeen.
– Välillä myös ihana anoppini leipoo ne.
Kolmantena Vapun jouluruokien pakastuslistalla on taatelikakku.
– Teen siis aika paljon pakkaseen, ettei tule hirveää stressiä siitä, että pitää viikon aikana saada kaikki tehtyä.
Nyt on siis hyvä hetki miettiä, mitä voisi itse valmistaa ja leipoa jo pakastimeen joulun varalle. Vapun vinkkaamien ruokien lisäksi esimerkiksi joululaatikot voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi.
Lue myös: Vappu Pimiän suosikkileipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"
7:39