Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

Vappu Pimiä punajuurisalaatti
Vappu Pimiän joulupöydästä löytyy aina yksi valmisruoka: punajuuri-piparjuurisalatti. Shutterstock

Jos yksi valmis jouluruoka puuttuu Vappu Pimiän joulupöydästä, se on kriisin paikka.

MTV:n ohjelmista tuttu juontaja Vappu Pimiä on myös intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja. Vappu vieraili lokakuun lopussa Huomenta Suomessa uuden Vappu jouluna -keittokirjansa (Otava 2024) tiimoilta. 

Studiossa Vappu vinkkasi, miten valmistuu paras ja joulupöytään sopiva saaristolaisleipä.

Yksi valmisruoka joulupöydässä

Vappu tekee perheensä joulupöytään käytännössä kaikki ruoat itse, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Tämän tuotteen kohdalla on lupa oikaista valmisruokahyllyn kautta.

– Yksi asia, joka tulee aina valmiina kaupasta, on punajuuri-piparjuurisalaatti. Rakastan sitä, Vappu kertoi.

Vapun isä työskenteli aikoinaan valmisruokatehtaalla, ja sitä kautta myös tämä salaatti on päätynyt perheen joulupöytään. 

"Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"

Vappu kertoi kirjansa julkistustilaisuudessa syöneensä kyseistä salaattia lapsuudestaan saakka. 

Se on niin hyvä, että ei ole mitään järkeä. Teen jouluna yöllä aina kinkkuleivän, johon tulee saaristolaisleipää, kinkkua, vähän sinappia ja sitä salaattia. 

Yhtenä jouluna piparjuurella maustettua punajuurisalaattia ei kuitenkaan enää löytynyt kaupoista, sillä se oli myyty loppuun. Tämä aiheutti Vapun mukaan hirveän kriisin.

– Oli vaan punajuuriversiota. Yritin itse piparjuurella maustaa sen, niin ei siitä tullut mitään. Lopputulos ei ollut sama.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.