Vappu Pimiä ylistää superedullista raaka-ainetta: "Voit laittaa sämpylöihin ja vaikka mihin"
Yksi erityinen raaka-aine nostetaan jalustalle Vappu Pimiän tuoreessa keittokirjassa.
MTV:n ohjelmista tuttu juontaja Vappu Pimiä on myös intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja. Tuoreessa keittokirjassaan Vappu Jouluna (Otava 2024) hän jakaa reseptivinkkejään loppuvuoden juhlakauteen. Kirja oli jo ensimmäisellä viikollaan myyntimenestys ja sitä povataan vuoden myydyimmäksi keittokirjaksi.
Vappu Pimiä: Kurpitsa on "superedullista ja todella monikäyttöistä"
Torstaina järjestetyssä kirjan julkistamistilaisuudessa Vappu kertoi lisää teoksen synnystä. Mukana on perinteisten jouluresepteiden lisäksi myös muun muassa kasa kurpitsaohjeita.
Koska Vappu on itse kasvattanut kurpitsoja, hän on keksinyt satoisalle raaka-aineelle monenlaisia käyttötapoja keittiössään.
– Kurpitsoista tulee oikeasti todella isoja niissä on ihan älyttömästi syötävää. Ne eivät kuitenkaan säily ikuisuuksia, joten kun avaat sen, niin se pitää hyödyntää heti.
Vapun mukaan kurpitsa on loistava raaka-aine täynnä lukuisia hyötyjä.
– Kurpitsassa on mahtavaa se, että se on ravintoarvoiltaan hyvä, se on superedullista ja todella monikäyttöistä.
Lue myös: Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"
Hyödynnä sosetta sämpylöihin ja muihin ruokiin
Keittokirjailija suosittelee valmistamaan kurpitsan sisuksista keittämällä sosetta. Kurpitsasoseen voi pakastaa erissä ja hyödyntää vuoden ympäri monenlaisissa ruoissa.
– Voit laittaa sosetta esimerkiksi sämpylöihin, kakkuihin, keittoihin ja vaikka sun mihin! Sen takia halusin tuoda kurpitsan kirjaan.
Katso myös: Vappu vieraili Huomenta Suomessa kertomassa kirjastaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa