Vappu Pimiä ylistää superedullista raaka-ainetta: "Voit laittaa sämpylöihin ja vaikka mihin"
Yksi erityinen raaka-aine nostetaan jalustalle Vappu Pimiän tuoreessa keittokirjassa.
MTV:n ohjelmista tuttu juontaja Vappu Pimiä on myös intohimoinen ruoanlaittaja ja leipoja. Tuoreessa keittokirjassaan Vappu Jouluna (Otava 2024) hän jakaa reseptivinkkejään loppuvuoden juhlakauteen. Kirja oli jo ensimmäisellä viikollaan myyntimenestys ja sitä povataan vuoden myydyimmäksi keittokirjaksi.
Vappu Pimiä: Kurpitsa on "superedullista ja todella monikäyttöistä"
Torstaina järjestetyssä kirjan julkistamistilaisuudessa Vappu kertoi lisää teoksen synnystä. Mukana on perinteisten jouluresepteiden lisäksi myös muun muassa kasa kurpitsaohjeita.
Koska Vappu on itse kasvattanut kurpitsoja, hän on keksinyt satoisalle raaka-aineelle monenlaisia käyttötapoja keittiössään.
– Kurpitsoista tulee oikeasti todella isoja niissä on ihan älyttömästi syötävää. Ne eivät kuitenkaan säily ikuisuuksia, joten kun avaat sen, niin se pitää hyödyntää heti.
Vapun mukaan kurpitsa on loistava raaka-aine täynnä lukuisia hyötyjä.
– Kurpitsassa on mahtavaa se, että se on ravintoarvoiltaan hyvä, se on superedullista ja todella monikäyttöistä.
Lue myös: Vappu Pimiä ostaa joulupöytäänsä aina yhden valmisruoan: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"
Hyödynnä sosetta sämpylöihin ja muihin ruokiin
Keittokirjailija suosittelee valmistamaan kurpitsan sisuksista keittämällä sosetta. Kurpitsasoseen voi pakastaa erissä ja hyödyntää vuoden ympäri monenlaisissa ruoissa.
– Voit laittaa sosetta esimerkiksi sämpylöihin, kakkuihin, keittoihin ja vaikka sun mihin! Sen takia halusin tuoda kurpitsan kirjaan.
Katso myös: Vappu vieraili Huomenta Suomessa kertomassa kirjastaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti