Munakoisoviipaleista ja vähärasvaisesta juusto syntyy maukas lasagne, jota voi nauttia hyvällä omallatunnolla.
Juustoinen ja maukas lasagne on mitä parasta lohturuokaa, mutta ei valitettavasti kevyintä sellaista. Jos nurkan takana kolkuttelevat rantakelit ahdistavat, tämä kevyempi lasagneresepti on juuri sinua varten.
Munakoisosta ja vähärasvaisesta juustosta koottava annos ei makunsa puolesta kalpene lainkaan alkuperäiselle versiolle, mutta sisältää huomattavasti vähemmän kaloreita, hiilihydraatteja ja rasvaa.
KOKEILE MYÖS: Nopea, kevyt ja herkullinen – somessa ihmiset hurmannut risotto on keventäjän unelmaruokaa
Osa lasagnelevyistä korvataan kevyillä munakoisoviipaleilla.
Munakoisolasagne ( 4 annosta)
1 iso munakoiso
225 grammaa jauhelihaa
2,5 dl valmista pasta-kastiketta
2,5 dl ricotta-juustoa
4 lasagnelevyä (täysjyvä)
1 dl mozzarellaraastetta
1 tl valkosipulijauhetta
¼ tl sipulijauhetta
½ tl Italian yrtit mausteseosta
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele 20x20-senttinen vuoka spraylla. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa reilun sentin kokoisiksi viipaleiksi. Mausta munakoisoviipaleet 0,5 teelusikallisella valkosipulijauhetta ja 0,5 teelusikallisella sipulijauhetta. Nostele viipaleet vuokaan ja paista 10 minuuttia.
Ruskista sillä välin jauheliha. Lisää joukkoon 0,5 tl sipulijauhetta, ¼ tl valkosipulijauhetta, suola ja pippuri. Nosta jauheliha pois levyltä ja sekoita joukkoon pastakastike.
Käännä munakoisot ja paista uunissa toiset 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Nosta munakoisot vuoasta ja anna niiden kuivahtaa hetki.
Sekoita ricotta-juuston joukkoon ¼ tl valkosipulijauhetta. Kokoa vuoka.
Lisää vuokaan kolmasosa munakoisoviipaleista, puolet ricotta-juustosta, kaksi lasagnelevyä ja kolmasosa jauhelihakastikkeesta. Toista. Lisää viimeiseksi pinnalle jäljelle jääneet munakoisoviipaleet ja kastike. Ripottele pinnalle mozzarellaraaste. Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 30 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista, kunnes pinta on saanut hieman väriä, noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Lähde: Today