Grillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet
Grillimestarit-kauden ensimmäisessä jaksossa Teresa Välimäki valmisti yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.
Lämmin munakoiso-perunasalaatti
- 1 munakoiso
- 10 uutta perunaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl timjamia hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- öljyä vuokaan
Cola-kastike
- 1 dl colajuomaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl savuchilitahnaa
- puolikas tuore chili
- ripaus suolaa
Kermainen sienimuhennos
- 150 g sieniä
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 punasipuli
- 2 rkl sitruunan mehua
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- kirnuvoita paistamiseen
Koko kesän juhannuskirjolohi
- 1 tuore kirjolohifilee
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl savuchilitahnaa
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- timjamia hienonnettuna
Kreikan mummun minttukurkut
- puolikas kurkku kuutioina
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl öljyä
- puolikkaan sitruunan mehu
- minttua ja tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Pilko munakoiso-perunasalaattiin munakoiso, perunat ja punasipuli. Lisää suola ja mustapippuri ja laita öljytyssä vuoassa grillille kypsymään. Sekoita välillä. Lisää hienonnettu timjami, kun perunat ovat kypsyneet. Odota, että myös timjamit ovat pehmenneet.
Sekoita cola-kastikkeen aineet ja anna kiehua grillillä kunnes kastike on siirappimainen.
Viipaloi sienimuhennokseen sienet ja punasipuli. Laita pannulle kirnuvoita ja anna sen lämmetä, lisää sienet ja sipuliviipaleet. Sekoita välillä. Kun sienet ja sipulit ovat paistuneet sopivasti, lisää kerma, sitruunan menu, tilli, suola ja pippuri.
Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi raikkaaseen kurkkusalaattiin. Lisää suola, sokeri, etikka, öljy sekä hienonnetut minttu ja tilli. Sekoita ja aseta sivummalle odottamaan.
Leikkaa kirjolohifileen pintaan viillot. Hiero valkosipulia kalaan, voitele filettä savuchilitahnalla, ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia. Voitele kalalle vuoka ja laita kala vuoassa grillille paistumaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"