Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillimestarit: Koko kesän juhannuskirjolohi ja lisukkeet

grillimestarit_s1_eps_1_012_annoskuvat
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 19.05.2023 19:45

MTV LIFESTYLE

Grillimestarit-kauden ensimmäisessä jaksossa Teresa Välimäki valmisti yllätyslaatikon raaka-aineista maukkaita grilliherkkuja.

Lämmin munakoiso-perunasalaatti

  • 1 munakoiso
  • 10 uutta perunaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl timjamia hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • öljyä vuokaan

Cola-kastike

  • 1 dl colajuomaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl savuchilitahnaa
  • puolikas tuore chili
  • ripaus suolaa

Kermainen sienimuhennos

  • 150 g sieniä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • kirnuvoita paistamiseen

Koko kesän juhannuskirjolohi

  • 1 tuore kirjolohifilee
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl savuchilitahnaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • timjamia hienonnettuna

Kreikan mummun minttukurkut

  • puolikas kurkku kuutioina
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl öljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • minttua ja tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Pilko munakoiso-perunasalaattiin munakoiso, perunat ja punasipuli. Lisää suola ja mustapippuri ja laita öljytyssä vuoassa grillille kypsymään. Sekoita välillä. Lisää hienonnettu timjami, kun perunat ovat kypsyneet. Odota, että myös timjamit ovat pehmenneet.

Sekoita cola-kastikkeen aineet ja anna kiehua grillillä kunnes kastike on siirappimainen.

Viipaloi sienimuhennokseen sienet ja punasipuli. Laita pannulle kirnuvoita ja anna sen lämmetä, lisää sienet ja sipuliviipaleet. Sekoita välillä. Kun sienet ja sipulit ovat paistuneet sopivasti, lisää kerma, sitruunan menu, tilli, suola ja pippuri.

Leikkaa puolikas kurkku kuutioiksi raikkaaseen kurkkusalaattiin. Lisää suola, sokeri, etikka, öljy sekä hienonnetut minttu ja tilli. Sekoita ja aseta sivummalle odottamaan.

Leikkaa kirjolohifileen pintaan viillot. Hiero valkosipulia kalaan, voitele filettä savuchilitahnalla, ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja hienonnettua timjamia. Voitele kalalle vuoka ja laita kala vuoassa grillille paistumaan.

Tuoreimmat aiheesta

Grillimestarit-reseptit