K-ruokakaupoissa havaittiin iso ilmiö: Suomalaiset hamstraavat nyt mätiä – syynä tämä hittiresepti?
K-ryhmän mukaan mäti on tänä jouluna poikkeuksellisen suosittua ja monet ovat ostaneet sitä jo hyvissä ajoin. Syyksi epäillään muun muassa somen hittireseptiä.
K-ryhmä tiedottaa, että erityisesti pakastemätien myynti on kasvanut reippaasti jo ennen joulua. Syyksi kauppaketjussa arvellaan somessa villitsevää hittireseptiä, mätidippiä. Mätidippi valmistetaan smetanasta, sipulista, limemehusta ja limenkuoriraasteesta, valkopippurista sekä kirjolohenmädistä ja tarjoillaan maalaisperunalastujen kanssa.
Mätidipin ohje nousi suosituksi Instagramin @imanjaleenasafkaa -tilillä. Aiheesta kirjoitti muun muassa Iltalehti. Jos kuva ei näy, katso se täältä.
Katso mätidipin ohje: Mätidippi – helppo hittiohje
K-ryhmän mukaan kirjolohenmäti onkin ylivoimainen ykkönen myynnillisesti, lisäksi tämän joulun hittituotteeksi on nousemassa suomalainen muikunmäti pakasteena.
– Kiinnostus mäteihin perustuu juuri niiden helppokäyttöisyyteen ja toisaalta siihen, että ylipäätään laadukkaampien tuotteiden suosio on viimeisen vuoden aikana kasvanut. Myös tuollaisilla helpoilla resepteillä, joita somessa jaetaan voi olla vaikutusta kasvuun, kertoo tuoretuotteiden osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen K-ryhmän tiedotteessa.
Vuorisen mukaan nyt on nähtävissä, että pakastemätien myynti on kehittynyt jo ennen joulua viidelläkymmenellä prosentilla verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.
Kirjolohenmäti, muikunmäti vai siianmäti? Mädit ja niiden erot
Mätiä myydään ruokakaupoissa sekä palvelutiskeiltä että pakastealtaasta. K-ryhmästä muistutetaan, että tuore mäti säilyy jääkaapissa pari päivää. Pastöroitu mäti on ominaisuuksiltaan vastaava kuin tuore mäti, mutta se säilyy viileässä avauksen jälkeen pidempään.
Kirjolohenmäti
Kirjolohenmäti on ostetuin mäti. Suurirakeisen, väriltään oranssinpunaisen kirjolohenmädin sesonki on talvesta kevääseen. Kirjolohenmätiä saa myös kylmäsavustettuna.
Muikunmäti
Suomen arvostetuimman eli pienirakeisen muikunmädin huippusesonki on syksyllä. Väri vaihtelee järvittäin oranssinpunaisesta oranssinkeltaiseen.
Siianmäti
Meillä arvostetun pienirakeisen, oranssinkeltaisen siianmädin sesonki on syksyllä. Siianmätiä tuodaan myös Kanadasta.
Katso Leenan ja Imanin mätidipin ohje: Mätidippi – helppo hittiohje
Lähde: K-ryhmä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"