Kananmunaa, parsaa ja pekonia – valmista ylelliset aamiaisleivät viikonlopun kunniaksi

Näin kypsennät parsan oikein 0:32 Näin kypsennät parsan oikein

Viikonloppujen parasta antia ovat kiireettömät aamiaiset. Herkullinen yhdistelmä syntyy, kun paahtoleivän päälle laittaa munakokkelia, pekonia ja parsaa. 

Katso yllä olevalta videolta, kuinka näppärästi parsan voi paistaa pannulla.

Vielä ehtii hyödyntää parsaa ruoanlaitossa. Foodiecrush.com-sivuston ohjeella valmistuu maukas ja täyttävä munakokkeli-parsa-pekonitoast.

Munakokkeli-parsa-pekonitoast

Ainesosat (2:lle):

20–25 parsaa, noin 100 grammaa
neitsytoliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
4 viipaletta hapanleipää tai ciabattaa
3 rkl voita
4 kananmunaa
1 rkl maitoa/kermaa
n. 50 grammaa havarti kermajuustoa / gruyere-juustoa, raasteena tai pieninä paloina
n. 50 grammaa pekonia tai pancettaa, paistettuna

Valmistusohje:

1. Asettele parsat uunipellille. Kaada päälle neitsytoliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin 5–8 minuutiksi tai kunnes parsat ovat paistuneet kevyesti. Laita sivuun.

2. Paahda hapanleivät ja levitä niiden päälle voita.

3. Vispaa kananmunat ja maito tai kerma kulhossa. Mausta hyppysellisellä suolaa.

4. Sulata ruokalusikallinen voita teflonpannussa ja lisää pannulle vispatut kananmunat. Anna paistua, kunnes pinta alkaa kuplia. Työnnä sitten kevyesti kananmunat lastalla keskelle pannua ja jatka paistamista. Kun kananmunat ovat melkein kypsiä, laita sekaan juustot, ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Ota pois pannulta, kun kananmunat ovat vielä pehmeitä.

5. Jaa munakokkeli ja juusto neljän leivän päälle. Laita sen jälkeen 4–5 parsaa jokaisen leivän päälle. Sirottele päälle pekonia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.