Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihinen paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti pilkkoa – unohda yksi apuväline: "Älkää käyttäkö"

1:35img
Julkaistu 25.07.2021 08:55

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Sipulin pilkkominen onnistuu parhaiten keittiömestari Kari Aihisen tekniikalla. Näin vältät sipuli-itkut ja saat helposti aikaan tasaista silppua. 

Videolla Kari Aihisen ohje sipulin pilkkomiseen. Teetkö itse näin?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta sekä demonstroi, miten jauheliha paistetaan oikein.

Nyt Kapen tekniikkakoulussa on vuorossa yksi keittiön perustaidoista: sipulin pilkkominen. 

– Sipulin leikkaamisessa on sellainen juttu, että sipuli aina leikataan, ei hakata.

Aihinen ei myöskään suosittele käyttämään tiettyjä apuvälineitä sipulin pilkkomisessa.

Miten sipuli sitten pilkotaan oikein? Mitä välinettä ei kannata käyttää? Katso oikea tekniikka videolta.

Lue myös: Teetkö itse näin? Kari Aihisen takuuvarma tekniikka jauhelihan paistamiseen: "Minulla on salainen ase"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto