Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen näyttää, miten pekoni kannattaa paistaa. Nyt kannattaa unohtaa paistinpannu kokonaan!
Videolla: Miten paistetaan täydellistä pekonia? Kari Aihinen näyttää!
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta sekä demonstroi, miten jauheliha paistetaan oikein. Kape opetti myös parhaan tavan sipulin pilkkomiseen.
Näin paistat täydellistä pekonia
Nyt Kari Aihinen paljastaa mielestään parhaan tavan pekonin paistamiseen.
– Ei enää ikinä paistinpannulla, vaan tästä eteenpäin aina, kun paahdatte pekonia, niin se paahdetaan uunissa.
Kapen mukaan pekonin uunissa paahtamiselle on olemassa ainakin yksi ilmiselvä peruste:
– Kun te paahdatte pannulla niitä pekoneita, koko kämppä haisee pekonille kolme päivää, hiukset ja vaatteet viikon.
Uunissa pekonia saa paahdettua kerralla isomman määrän ja lopputulos on parempi,
– Tämä uunissa paahtaminen on pomminvarma juttu, Kape toteaa.