Kari Aihinen paljastaa parhaan tavan pekonin paistamiseen: "Pomminvarma juttu"
Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen näyttää, miten pekoni kannattaa paistaa. Nyt kannattaa unohtaa paistinpannu kokonaan!
Videolla: Miten paistetaan täydellistä pekonia? Kari Aihinen näyttää!
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen uudessa videojuttusarjassa keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa maukkaita arkiruokaohjeita ja opettaa suomalaisia kokkaamaan. Aiemmin Kape opasti tekemään yllättävän herkun lenkkimakkarasta sekä demonstroi, miten jauheliha paistetaan oikein. Kape opetti myös parhaan tavan sipulin pilkkomiseen.
Näin paistat täydellistä pekonia
Nyt Kari Aihinen paljastaa mielestään parhaan tavan pekonin paistamiseen.
– Ei enää ikinä paistinpannulla, vaan tästä eteenpäin aina, kun paahdatte pekonia, niin se paahdetaan uunissa.
Kapen mukaan pekonin uunissa paahtamiselle on olemassa ainakin yksi ilmiselvä peruste:
– Kun te paahdatte pannulla niitä pekoneita, koko kämppä haisee pekonille kolme päivää, hiukset ja vaatteet viikon.
Uunissa pekonia saa paahdettua kerralla isomman määrän ja lopputulos on parempi,
– Tämä uunissa paahtaminen on pomminvarma juttu, Kape toteaa.
Miten pekonit paahdetaan uunissa täydellisesti? Katso videolta Kapen vinkit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta