Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihisen helpossa nuudeliruoassa yksi nerokas juju: "Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää"

Katkarapuvokki2
Julkaistu 03.05.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokkaamisen ei tarvitse olla vaikeaa! Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta, jonka ruokavalio koostui epäsäännöllisen työrytmin johdosta lähinnä pika- ja valmisruoista. Keittiömestari Kari Aihinen kaappasi Greetan keittiön ja opasti, miten kotona saa kokattua nopeasti ja helposti ruokia.

Kaappaus keittiössä -sarjan kuudennen kauden päätösjaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Greeta on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Ennen Aihisen vierailua, Greetan ruokavalio olikin täynnä pika- ja valmisruokaa.

Keittiömestari Kari Aihinen saapui paikalle ja opasti Greetalle, miten erilaisia ravitsevia ruokia voi tehdä jääkaappiin odottamaan yövuorolaista.

– Pointtina on se, että kaikki ruoat tulee nopeasti. Ja kaikkia pystyy syödä kylmänä tai lämpimänä. Nämä voivat olla jääkaapissa odottamassa, kun tulet kotiin, Aihinen vinkkasi.

Helpon nuudeliruoan juju: Toimii sekä salaattina että vokkina

Yksi jaksossa Aihisen vinkkaamista ruoista oli helppo nuudelivokki. Myös tämän ruoan voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä. Kylmänä ruokaa voisikin kutsua ennemmin nuudelisalaatiksi, joten yhdestä ruoasta saa helposti kaksi erilaista variaatiota.

Aihinen neuvoo aloittamaan ruoanlaiton aina esivalmisteluilla.

– Kun alat tehdä ruokaa, pilko aina kaikki raaka-aineet valmiiksi. Näin näet määrät ja värit, Aihinen opasti Greetaa.

Myös vokkaamisessa kannattaa pitää mielessä yksi hyvä perussääntö:

– Kun aletaan vokkaamaan, niin edetään aina siinä järjestyksessä, mikä kestää pisimpään (kypsyä).

Nuudelivokin ollessa valmista, Aihinen maistoi lopputulosta yhdessä Greetan kanssa.

– Tämä on mielestäni aika hemmetin hyvää. Terveellisyys on huipussaan: vähän öljyä, paljon kasviksia ja vähän munanuudelia.

Katso resepti: Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

Katso myös muut saman jakson reseptit

Lue myös: Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka