Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

Katkarapuvokki2

Tämä nuudelisalaatti valmistui Kaappaus keittiössä -ohjelmassa lämpimänä vokkina. Kari Aihisen reseptissä ideana onkin, että ruoan voi syödä sekä kylmänä että lämpimänä. Nuudelivokki ja nuudelisalaatti yhdessä ruoassa!

Ainekset

  • ½ vihreä paprika
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • Parsakaalia
  • 1 punasipuli
  • Paksoita eli pinaattikiinankaalia
  • ½ chili
  • Munanuudelia
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • Avocado-sitruunaöljyä maustamiseen
  • Katkarapuja suolaliemessä
  • Teriyaki-kastiketta
  • Basilikaa
  • Korianteria
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Nuudelisalaatti valmistuu näin:

  1. Poista paprikoista siemenkodat. Pilko paprikat, parsakaali ja paksoi pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se sopiviksi paloiksi. Laita kaikki pilkotut kasvikset odottamaan ja lisää hienonnettu chili joukkoon.
  2. Laita kulhoon pari kerää nuudelia. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Sekoita nuudelikerät haarukalla rikki. Laita kansi päälle ja anna nuudeleiden hautua noin 5 minuuttia. Kun nuudeli on valmista, siivilöi vesi pois ja lisää joukkoon hieman rypsiöljyä. Näin nuudeli säilyy irtonaisena.
  3. Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle rypsiöljyä. Paista ensin paprikat, sillä ne kestävät parhaiten kuumuutta. Lisää joukkoon parsakaalit ja punasipulit. Kaada pannulle tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Paahda kasvikset kauniin väriseksi ja nosta paksoit pannulle, kun muut kasvikset ovat melkein valmiit.
  4. Kun kasvikset ovat kauniin paahtuneita kaada nuudelit kasvisten päälle ja laita hellaa pienemmälle. Mausta teriyaki-kastikkeella.
  5. Kaada valmis nuudelisalaatti kulhoon ja lisää salaatin päälle katkarapuja. Sekoita. Pilko basilika ja korianteri, ja koristele nuudelisalaatti niillä. Mausta avocado-sitruunaöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat