Kasvikset, joita kannattaa nyt ostaa – hinta kohdillaan
Monet kasvihuonevihannekset ovat nyt parhaimmillaan, muistuttaa Kauppapuutarhaliitto.
Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla monien kotimaisten kasvisten olevan nyt loppu kaupoista, tai pian loppumassa. Esimerkiksi kotimaisia punasipuleita tai porkkanoita ei tällä hetkellä kaupoista löydy.
Sen sijaan katseet kannattaa nyt kaupan hedelmä- ja vihannesosastolla kääntää alkukesän kasviksiin.
Näitä kasviksia kannattaa nyt ostaa
Kauppapuutarhaliitto muistuttaa tiedotteessaan, että kasvihuonevihannesten paras sesonki on juuri nyt käynnissä. Saatavilla on runsaasti esimerkiksi kotimaista tomaattia, kurkkua, salaatteja sekä yrttejä.
– Säät suosivat kasvua ja vihannesten myyntiä. Helle ja grillisesonki saa suomalaiset vierailemaan ahkerasti heviosastoilla. Kasvihuonevihannesten kysyntä on nyt korkealla, iloitsee Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Niina Kangas tiedotteessa.
Sesongissa olevia kasviksia kannattaa ostaa myös siksi, että niissä on yleensä hinta kohdillaan. Sesonkikasvikset ovat edullisempia. |
Kankaan mukaan nyt kannattaa kokeilla myös erikoisempia tomaatteja tai yrttejä, joita on nyt paljon saatavilla. Myös kotimaisten paprikoiden tarjonta on nyt runsaimmillaan.
– Erityisesti yrttien menekki on nyt hyvä. Niitä hankitaan paljon kevään ja kesän juhliin ja valmistujaissesonkiin. Kesän kestosuosikki tilli käy nyt hyvin kaupaksi ja myös erikoisemmat yrtit valikoituvat hyvin asiakkaiden ostoskoreihin.
Vuoden vihannekseksi valittua basilikaa myydään myös hyvin.
Kasvisten syöntiä tulisi yhä lisätä
Suomalaisilla olisi kuitenkin vielä petrattavaa kasvisten kulutuksessa. Kangas toivoisi, että kasvisten kulutus olisi runsasta ympäri vuoden, myös kylmempinä vuodenaikoina.
– Uusien ravitsemussuositusten mukaan meidän tulisi syödä kasviksia nyt 500–800 grammaa, ja valitettavasti emme ole lähelläkään sitä, Kangas miettii.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku