Hunajabroileri on jo klassikko, josta valmistuvat monet hyvät arkiruoat. Kokeile tätä Katin helppoa uuniohjetta.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin viime helmikuussa 30 vuotta tänä vuonna täyttävästä hunajamarinoidusta broilerista. Tuotteen HK:n Kariniemen-brändille kehitti 1990-luvulla Vesa Saarenmaa kollegoineen. Saarenmaa kertoi helmikuussa järjestetyssä lehdistötilaisuudesta hittituotteen syntyhistorian.
Hunajabroileri on vuosien saatossa säilyttänyt kovan suosionsa ja paketteja myydään edelleen yli 11 000 kappaletta päivässä. Suomalaiset ovat kokanneet tuotteesta kaikenlaisia arkiruokia aina "äidin ysärikastikkeesta" tortilloihin.
Lue myös: Miksi hunajamarinoidussa broilerissa on jopa vain 0,5 prosenttia hunajaa? Valmistaja paljastaa syyn
Helppo ruoka hunajabroilerista uunissa
Nyt Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa oman hunajabroileriohjeensa. Katin broileriruoka valmistuu kätevästi uunissa.
– Hunajalla maustettu broileri on yksi myydyimmistä broilerituotteista. Miedon maun vuoksi se on myös lasten suosiossa. Hunajabroileria uunissa onkin kätevä arkiruoka, Kati vinkkaa.
Katin mukaan tämä ruokalaji valmistuu hujauksessa arjen pyörityksen keskellä.
– Valmista ruoka helposti työpäivän päätteeksi. Voit käyttää tuoreita tai pakastevihanneksia.
Nappaa ohje: Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka
Lue myös: Vesa keksi 30 vuotta sitten kanatuotteen, jota ostetaan yhä liki 11 000 pakkausta päivässä: "Ei osattu odottaa, että räjäyttää pankin"
Katso myös video: Tiesitkö? Näin broilerin fileille kannattaisi tehdä ennen paistoa, jos ne tuntuvat "limaisilta"
0:45