Lyonin kana valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min + 30 min
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Lämmitä öljy padassa ja lisää broilerit (mahdollinen nahkapuoli alaspäin). Mausta suolalla ja pippurilla. Paista broilereita muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskistuneen pinnan.
- Lisää pataan 2 rkl voita ja paista broilereita vielä hetki. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen ja laakerinlehti.
- Laita pata uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
- Ota pata uunista ja poimi broilerit hetkeksi liemestä sivuun toiseen kulhoon.
- Lisää liemeen kanaliemi ja halutessasi tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Sekoita joukkoon ranskankerma ja 1 rkl voita. Lisää pataan broilerit ja sekoita joukkoon hiennonnettu rakuuna.
- Paista Lyonin kanaa vielä uunissa noin 20 minuuttia.
- Poista padasta kuorelliset valkosipulinkynnet ennen tarjoilua. Nauti Lyonin kanaa esimerkiksi riisin kanssa.
2:08