Lyonin kana on klassinen ja helppo ranskalainen kanaruoka, jossa hapokkaan etikan, suolaisen kanaliemen ja pehmeän ranskankerman makumaailma yhdistyy täydellisesti. Valmista Lyonin kana rasvaisemmista broilerin osista, kuten broilerin koivista tai koipipaloista.
Lyonin kana
- 1,5 rkl öljyä
- 800 g broileria, esim. koipipaloja tai puolet koipia ja puolet luullisia reisipaloja
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 rkl voita (2 + 1 rkl)
- 2 dl punaviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy)
- 6 valkosipulinkynttä kuorineen
- 1 laakerinlehti
- 2 dl kanalientä
- (2 rkl tomaattipyreetä)
- 200-250 g creme fraichea
- ½ rku rakuunaa
Valmistusohje
Lyonin kana valmistuu näin:
Annoksia: 4
Valmistusaika: 20 min + 30 min
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Lämmitä öljy padassa ja lisää broilerit (mahdollinen nahkapuoli alaspäin). Mausta suolalla ja pippurilla. Paista broilereita muutama minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskistuneen pinnan.
- Lisää pataan 2 rkl voita ja paista broilereita vielä hetki. Lisää punaviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen ja laakerinlehti.
- Laita pata uuniin 20 minuutiksi ilman kantta.
- Ota pata uunista ja poimi broilerit hetkeksi liemestä sivuun toiseen kulhoon.
- Lisää liemeen kanaliemi ja halutessasi tomaattipyree. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut noin puolet. Sekoita joukkoon ranskankerma ja 1 rkl voita. Lisää pataan broilerit ja sekoita joukkoon hiennonnettu rakuuna.
- Paista Lyonin kanaa vielä uunissa noin 20 minuuttia.
- Poista padasta kuorelliset valkosipulinkynnet ennen tarjoilua. Nauti Lyonin kanaa esimerkiksi riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"