Nopea kermainen broileri-perunavuoka
Julkaistu
Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: Nopea kermainen broileri-perunavuoka.
Ainekset
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g broilerinfileetä
- n. 135 g punaista pestokastiketta
- 1,2 kg kermaperunoita (eines tai pakaste)
Lisäksi
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ keskikoinen kesäkurpitsa
- 200 g miniluumutomaatteja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 250 g sulatejuustoa
- ½-1 ruukku basilikaa
Pinnalle
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Nopea kermainen broileri-perunavuoka valmistuu näin:
Annoksia: 5-6
- Leikkaa broilerinfilee suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
- Paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan ja sekoita joukkoon punainen pestokastike.
- Lisää kermaperunat ja kuumenna varovasti käännellen muutama minuutti.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja puolita miniluumutomaatit.Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä käännellen.
- Lisää joukkoon sulatejuusto ja kuumenna. Hienonna joukkoon reilusti basilikaa.
- Jaa broileri-perunaseos ja kasvis-juustoseos kerroksittain leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
- Ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"