Helppo sienipasta
Metsät ja torikojut tarjoavat runsasta sienisatoa ja niitä kannattaakin hyödyntää monin tavoin. Käytä vaihdellen erilaisia syötäviä sieniä. Valmista upea metsäsienipasta ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 dl suppilovahveroita
- 3 dl kantarelleja
- 3 rkl rypsiöljyä
- 4 dl (n. 150 g) pastaa
- 5 dl vettä tai tarpeen mukaan
- 1 kasvisliemikuutio
- 100 g sulatejuustoa
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Sienipasta valmistetaan näin:
Kuori ja hienonna sipuli.
Putsaa sienistä roskat ja paloittele tarvittaessa.
Kuumenna rypsiöljy padassa ja kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää sienet ja kääntele, kunnes pehmenevät.
Lisää pasta, vesi ja murennettu kasvisliemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen kunnes pasta on kypsää.
Lisää sulatejuusto, tarvittaessa suolaa ja rouhi vielä joukkoon mustapippuria.
Koristele ruoka tuoreella timjamilla.
Tarjoa!
Katso videolta, miten sienipasta valmistuu:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät