Keittiömestarin nerokas kahviniksi takaa täydellisen lopputuloksen: ”Tekee pekonista vieläkin herkullisempaa”
Moni meistä on tottunut nauttimaan kahvin kupista ja pekonin lautaselta. Näiden yhdistelmästä syntyy kuitenkin herkku, joka vie taatusti kielen mennessään.
Kahvi on monipuolinen raaka-aine, joka sopii erinomaisesti niin makeaan kuin suolaiseen ruoanlaittoon. Monia saattaa yllättää tieto siitä, että kahvi toimii erinomaisesti myös aamupalasuosikin, pekonin maustamiseen.
Kun suolaisen pekonin valelee vahvalla kahvilla ja paistaa uunissa yhdessä siirapin ja ruokosokerin kera, syntyy herkku, jota on lähes mahdoton vastustaa. Kahviglaseerattua pekonia voit nauttia joko sellaisenaan aamupalalautasella tai vaikkapa herkkuvoileipien täytteenä. Valinta on sinun!
Pekonit kypsyvät uunissa helposti kerralla
Paulig on kehittänyt reseptin yhteistyössä Juuri-yhtiön keittiötoimenjohtaja Antti Ahokkaan kanssa.
– Glaseeraus tekee pekonista vieläkin herkullisempaa kuin mitä se jo on, Ahokas toteaa.
Pekonia valmistettaessa uunipelti kannattaa vuorata leivinpaperilla, jotta välttyy pahimmalta sotkulta. Myös viipaleita levittäessä kannattaa olla tarkkana ja asetella viipaleet yhteen kerrokseen, Ahokas muistuttaa.
Kahviglaseerattu pekoni
200 g kypsää, suolaista savupekonia
1 dl vahvaa espressokahvia
0,5 dl vaahterasiirappia
0,5 dl ruokosokeria
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Lado pekonit uunipellille leivinpaperille. Sekoita kahvi, siirappi ja sokeri keskenään ja penslaa pekonin yläpinta seoksella.
Paista 5 minuuttia, ota pois uunista ja käännä pekonit. Penslaa toinenkin puoli seoksella ja paista taas 5 minuuttia. Jos pekonit eivät ole täysin valmiit, jätä ne hetkeksi jälkilämmölle sammutettuun uuniin.
Pekonin seuraksi aamupalalle voi pyöräyttää vaikkapa herkullisen italialaisen munakkaan, frittatan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka