Kentakilaisen kakun valmistus:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin voi-sokeri-munaseokseen.
- Sekoita taikinan joukkoon vielä kerma ja mantelirouhe.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus noin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan.
- Paista kentakilaista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä
- Valmista kuorrute. Sulata kattilassa varovasti 2 ruokalusikallista sokeria koko ajan metallivispilällä sekoitellen. Kun sokerin väri muuttuu kellertävästä vaaleanruskeaksi, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi.
- Sekoita kuorrutteen joukkoon kerma. Kiehauta ja sekoita koko ajan vispilällä.
- Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kuorrutteen joukkoon vielä tomusokeri.
- Anna kuorrutteen hieman jäähtyä, jotta se paksuuntuu.
- Kaada sitten kuorrute kakun päälle ja anna valuta reunoja pitkin. Ripottele koristeeksi esimerkiksi mantelirouhetta. Huom! Kakun kuorruttaminen kannattaa tehdä esimerkiksi leivinpaperin päällä, johon ylimääräiset kuorrutukset valuvat.
- Nauti! Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja mehevöityy entisestään. Nosta kakku huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua.