Kesän yllättävin makupari – suomalainen superherkku on täydellinen grillilihan kumppani
Suomalainen supermarja, mustikka, sopii erinomaisesti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Tämä herkullinen mustikkaketsuppi kruunaa mehevän grillilihan.
Monet käyttävät mustikkaa ainoastaan makeisiin ruokiin, mutta sen ainutlaatuinen maku sopii erinomaisesti myös suolaisten makujen kumppaniksi.
Sopii niin salaatteihin kuin lämpimiinkin ruokiin
Tänä kesänä mustikoita tullaan saamaan runsaasti, joten niitä kannattaa hyödyntää monipuolisesti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeile lisätä marjoja esimerkiksi salaattiin raikkaan kurkun ja suolaisen fetajuuston makupariksi.
Mustikat sopivat erinomaisesti yhteen myös rosmariinin, kookoksen ja balsamicon kanssa. Marjat tuovat lautaselle sekä täyteläistä makua, kaunista väriä että aavistuksen makeutta.
Tämä helppo suolaisen makea mustikkaketsuppi sopii erinomaisesti grillatun lihan, kuten broilerin kumppaniksi. Kokeile ja ylläty!
Mustikkaketsuppi
3 dl mustikoita
1,5 dl hienonnettua sipulia
¾ dl riisiviinietikkaa
¼ dl tummaa sokeria
½ tl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta 15–20 minuutin ajan. Aja jäähtynyt kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä grilliruoan lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka