Suomalainen supermarja, mustikka, sopii erinomaisesti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Tämä herkullinen mustikkaketsuppi kruunaa mehevän grillilihan.
Monet käyttävät mustikkaa ainoastaan makeisiin ruokiin, mutta sen ainutlaatuinen maku sopii erinomaisesti myös suolaisten makujen kumppaniksi.
Sopii niin salaatteihin kuin lämpimiinkin ruokiin
Tänä kesänä mustikoita tullaan saamaan runsaasti, joten niitä kannattaa hyödyntää monipuolisesti kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Kokeile lisätä marjoja esimerkiksi salaattiin raikkaan kurkun ja suolaisen fetajuuston makupariksi.
Mustikat sopivat erinomaisesti yhteen myös rosmariinin, kookoksen ja balsamicon kanssa. Marjat tuovat lautaselle sekä täyteläistä makua, kaunista väriä että aavistuksen makeutta.
Tämä helppo suolaisen makea mustikkaketsuppi sopii erinomaisesti grillatun lihan, kuten broilerin kumppaniksi. Kokeile ja ylläty!
Mustikkaketsuppi
3 dl mustikoita
1,5 dl hienonnettua sipulia
¾ dl riisiviinietikkaa
¼ dl tummaa sokeria
½ tl suolaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta 15–20 minuutin ajan. Aja jäähtynyt kastike tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä grilliruoan lisukkeena.