Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Portobelloburgeri lisukkeineen

Julkaistu 18.03.2015 07:42

19.3.2015. Tämä resepti on Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kirjasta Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Readme, 2015). Reseptikuva: Andrew Taylor.

Ainekset

  • 4 portobellosientä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 4 isoa hampurilaissämpylää
  • 4 tl hampurilaiskastiketta
  • 4 tl ketsuppia
  • 4 tl Dijon-sinappia
  • 8 tomaattiviipaletta
  • 8 lehteä jääsalaattia

Aasialainen kaalisalaatti

  • 1/4 keräkaalia suikaloituna
  • 1/4 punakaalia suikaloituna
  • 1 punainen chili ohuina renkaina (siemenet poistettuna)
  • 3 kevätsipulia ohuina renkaina
  • kourallinen korianterinlehtiä kevyesti silputtuna
  • 2 rkl miriniä eli makeutettua riisiviiniä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl paahdettuja mustia seesaminsiemeniä
  • suolaa

Hampurilaiskastike

  • 1 punainen chili
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 2,5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Hampurilaiset:

Puhdista portobellosienet ja poista niiden heltat teelusikan avulla. Voitele sienet kevyesti oliiviöljyllä ja paista paistinpannulla molemmin puolin kunnes sienet ovat kypseneet (noin 5 min/puoli). Paahda sämpylät ja täytä makusi mukaan. Tarjoa aasialaisen kaalisalaatin kera.

Aasialainen kaalisalaatti:

Sekoita suikaloidut kaalit chilin ja kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää korianterinlehdet. Kostuta salaatti mirinillä ja riisiviinietikalla. Ripottele päälle kevyesti paahdetut seesaminsiemenet. Tarkista maku ja lisää tarvittava määrä suolaa tasapainottamaan kokonaisuus.

Hampurilaiskastike:

Tämä jogurttipohjainen kastike on hyvin monikäyttöinen ja voit korvata sillä majoneesin monessa tapauksessa.

Halkaise chili, poista siemenet ja pilko malto hyvin pieneksi. Sekoita jogurttiin tahini, chili, sitruunamehu, sokeri, raastettu inkivääri, suola ja pippuri. Sekoita ja tarjoa hampurilaisen kastikkeena.

Resepti on Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kirjasta Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Readme, 2015)

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen