Portobelloburgeri lisukkeineen
19.3.2015. Tämä resepti on Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kirjasta Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Readme, 2015). Reseptikuva: Andrew Taylor.
Ainekset
- 4 portobellosientä
- 2 tl oliiviöljyä
- 4 isoa hampurilaissämpylää
- 4 tl hampurilaiskastiketta
- 4 tl ketsuppia
- 4 tl Dijon-sinappia
- 8 tomaattiviipaletta
- 8 lehteä jääsalaattia
Aasialainen kaalisalaatti
- 1/4 keräkaalia suikaloituna
- 1/4 punakaalia suikaloituna
- 1 punainen chili ohuina renkaina (siemenet poistettuna)
- 3 kevätsipulia ohuina renkaina
- kourallinen korianterinlehtiä kevyesti silputtuna
- 2 rkl miriniä eli makeutettua riisiviiniä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl paahdettuja mustia seesaminsiemeniä
- suolaa
Hampurilaiskastike
- 1 punainen chili
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 3 rkl tahinia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 2,5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 tl suolaa
- 1,5 tl mustapippuria
Valmistusohje
Hampurilaiset:
Puhdista portobellosienet ja poista niiden heltat teelusikan avulla. Voitele sienet kevyesti oliiviöljyllä ja paista paistinpannulla molemmin puolin kunnes sienet ovat kypseneet (noin 5 min/puoli). Paahda sämpylät ja täytä makusi mukaan. Tarjoa aasialaisen kaalisalaatin kera.
Aasialainen kaalisalaatti:
Sekoita suikaloidut kaalit chilin ja kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää korianterinlehdet. Kostuta salaatti mirinillä ja riisiviinietikalla. Ripottele päälle kevyesti paahdetut seesaminsiemenet. Tarkista maku ja lisää tarvittava määrä suolaa tasapainottamaan kokonaisuus.
Hampurilaiskastike:
Tämä jogurttipohjainen kastike on hyvin monikäyttöinen ja voit korvata sillä majoneesin monessa tapauksessa.
Halkaise chili, poista siemenet ja pilko malto hyvin pieneksi. Sekoita jogurttiin tahini, chili, sitruunamehu, sokeri, raastettu inkivääri, suola ja pippuri. Sekoita ja tarjoa hampurilaisen kastikkeena.
Resepti on Riikka Sukulan ja Alex Niemisen kirjasta Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä (Readme, 2015)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka