Korvaa liha tällä raaka-aineella: ”Maistuu aina takuuvarmasti hyvältä”
Vegaaneille erityisen tuttu raaka-aine, tofu, on oiva tapa korvata liha esimerkiksi lounaalla tai illallisella.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi kertoo, että tofu sopii hyvin myös muiden kuin vegaanien ruokavalioon. Se sisältää myös paljon proteiinia – aivan kuten lihakin.
– Tofu on hyvä proteiinin lähde ja se sopii siksi hyvin korvaamaan lihaa, kalaa ja kanaa ruoanlaitossa, Hellapoliisi kertoo.
Ruokabloggaajan mukaan tofun suosio muidenkin kuin vegaanien joukossa onkin viime vuosina kasvanut.
– Tofu on vegaaneille hyvinkin tuttu ja sen on moni muukin löytänyt varsinkin Aasiassa matkaillessa. Koska terveellinen ruoka on aiheena kiinnostava, alkaa tofua kuulua jo sekaruokailijankin ruokapöytään, bloggaaja kertoo.
KATSO HELLAPOLIISIN RESEPTI: Tofu-riisipastakeitto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku