Muutamasta edullisesta raaka-aineesta syntyy täydellinen arkiruoka, joka taipuu helposti myös kasvissyöjille sopivaan muotoon.
Maukas makkarastroganoff on arkiruokien klassikko, joka on jäänyt monissa perheissä unholaan. Nyt tämä arkiruokailua helpottava resepti kannattaa kaivaa jälleen esiin, sillä kenellepä ei kermainen makkarakastike maistuisi!
Halutessasi voit valmistaa klassikkoherkusta myös kasvisversion käyttämällä ruokaan makkaran sijaan halloumi-juustoa.
Alta löydät kaksi reseptiä, perinteisen ja kasvisversion, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun!
Makkrastroganoff (4 annosta)
600 g makkaraa
2 sipulia
2 rkl voita
½ dl tomaattipyreetä
2 rkl chilikastiketta tai ketsuppia
1 tl sinappia
3 dl ruokakermaa
suolaa ja pippuria
Poista makkarasta kuori ja kuutioi. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista makkarakuutiot ja sipulit kuumalla paistinpannulla. Lisää pannulle tomaattipyree ja sinappi. Lisää viimeiseksi pannulla ruokakerma ja anna hautua noin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn riisin ja vihersalaatin kera.
Halloumistroganoff (4 annosta)
200 g halloumi-juustoa
2,5 dl ranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
8 herkkusientä
1 vihreä paprika
suolaa, pippuria
1 rkl kasvislientä
Hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppu kuumalla pannulla. Pilko herkkusienet, paprika ja halloumi-juusto viipaleiksi. Lisää kasvikset ja juusto pannuun. Kun kasvikset ovat kuullottuneet, lisää pannulle ranskankerma, tomaattipyree, kasvisliemi ja mausteet. Anna kastikkeen hautua muutaman minuutin ajan. Tarjoile kastike riisin tai pastan kera.
Lähde: MittKök