Itse tehty tomaattikastike taipuu moneen ruokalajiin, myös lihapullien kanssa nautittavaksi. Hans Välimäen arkiruokareseptissä lihapullat saavat makua parmesaanista ja yrteistä.
Katso videolta, miten paistat jauhelihasta täydellistä.
Viime vuonna koronasulun alkaessa suomalaiset hamstrasivat ruokakaupoista esimerkiksi jauhelihaa. Lisääntynyt kotonaolo innosti monia kokkailemaan lohturuokia, joista monet sisältävät tuttua ja turvallista lihatuotetta.
Hans Välimäki suosittelee: Helppo ohje lihapulliin ja tomaattikastikkeeseen
Suomalaiskokki Hans Välimäki epäilee, että tänään, 8.3.2021, alkava uusi sulkutila koittaa taisteluväsymyksen aikaan myös ruoanlaittoinnon osalta. Koronakeväänä 2021 Välimäki suositteleekin kokeilemaan riittoisampia ja monipuolisempia ruokia, kuten patoja, keittoja ja kastikkeita.
Esimerkiksi tomaattikastiketta voi jalostaa moneen suuntaan, ja se sopii myös mainiosti jauhelihasta valmistettujen italialaistyyppisten lihapullien kanssa nautittavaksi. Välimäen reseptillä tomaattikastikkeesta tulee hieman hapanimelä: karvas ja runsas, mutta silti makeahkon tuntuinen.
– Siis herkullinen, Välimäki luonnehtii.