Makkarat sujahtavat helposti kylmänä grilliin suoraan paketista. Parhaan lopputuloksen takaamiseksi näin ei kuitenkin kannattaisi tehdä.
Kun makkaran onnistuu paistamaan siten, että se ei halkeile liika, on lopputulos kaikkein mehukkain.
Lue myös: Tässä on Suomen paras grillimakkara 2019: "Kaksi oli ylitse muiden"
Halkeilemisen voi estää lämmittämällä makkarapakettia ennen grillaamista.
Lämmitä avaamatonta makkarapakettia vedessä
Jos makkaroista haluaa mahdollisimman meheviä, kannattaa ne lämmittää vedessä ennen grillaamista, jotta lämpötilanvaihtelu ei ole liian suuri. Lämmittäminen takaa sen, että makkarat eivät halkeile yhtä helposti, sillä niiden lämpötila ei nouse yllättäen.
Makkara on kaikkein helpoin lämmittää muovipakkauksessaan lämpimässä vedessä ennen grillaamista. Makkaran lämpenevät riittävästi vedessä noin puolessa tunnissa.
***
Katso videolta erikoinen tapa valmistaa grillimakkarat:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.