Makkaraa ei suinkaan kannata paistaa kovinkaan kuumalla teholla grillissä.
Voisi kuvitella, että makkaran grillaaminen on hyvin yksinkertaista, mutta myös kenties klassisimman grilliherkun kypsentämisessä voi epäonnistua. Yleisin virhe, johon makkaran grillaamisessa sorrutaan, on liian kuuma lämpötila.
Korkea lämpötila kuivattaa makkaran
Liian kuuma grilli pilaa makkarat siksi, että liian korkeassa lämpötilassa niiden pinta pääsee rikkoutumaan ja samalla rasva ja muut nesteet karkaavat makkarasta. Jos makkarat tuntuvat usein jäävän turhan kuiviksi, on syynä tavallisimmin juurikin liian korkea kypsennyslämpötila.
Lämmitä makkara rauhassa
Huffington Post -sivuston vinkeillä makkarat paistuvat erityisen mehukkaiksi ja niiden pintaan jää näyttävät raidat. Mehukkaan makkaran salaisuus on yllättäen matala lämpötila, jossa makkaran annetaan ensin kypsyä ja lämmetä rauhassa.
Kun makkara on kuuma ja kypsä, sitä kannattaa grillata kuumassa 1–2 minuutin ajan, jotta sen pintaan jää kauniit raidat. Tämän jälkeen makkara on valmis nautittavaksi.
Lähde: Huffington Post
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.