Michelin-kokki Kim Mikkola avaamassa uusia ravintoloita Tallinnassa
Huippukokki ja ravintoloitsija Kim Mikkola laajentaa Kotkot -ravintolaketjuaan Tallinnassa.
Kevättalvella avatun Kotkot ravintolan lisäksi kaupunkiin on tulossa jo toinen samanlainen ravintola, johon haetaan parhaillaan työntekijöitä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa ketjua myös ympäri Tallinnan asutuskeskuksia. Mikkola isännöi lisäksi Noblessnerin kaupunginosassa Kampai-ravintolaa, jossa työskentelee toistakymmentä Ukrainan sotaa paennutta työntekijää.
Ravintola perustettiin vanhalle sukellusvenetelakalle neljä vuotta sitten, mutta muutaman pop-up kuukauden koejakson jälkeen Mikkola otti koko ravintolan vetääkseen.
Michelin -palkittu Mikkola on ollut tyytyväinen Tallinnan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ilmapiiriin. Hän uskookin kaupungin olevan edelläkävijä monessa suhteessa esimerkiksi Helsinkiin verrattuna.
– Täällä on vahva tekemisen meininki niin yrittäjillä kuin työntekijöiltäkin. Asenne on se, että kaikki on mahdollista ja haluan tehdä asioita jotka tehdään mahdollisiksi, hän kuvailee.
Lue myös: Lounasbuffeteissa on yksi iso ongelma Suomessa – ravintola-ammattilainen kertoo karun faktan
"Olin aika ummikko"
Erityisesti Mikkola kehuu leipomoita, joista saa tuoretta tavaraa sunnuntaisinkin heti kello 9 aamulla.
– Pienet asiat voivat nostaa kummasti elämisen tasoa, hän hehkuttaa.
– Keskusteluyhteys viranomaisten ja kaikkien toimijoiden kanssa on erinomainen. Olin aika umikkko Viron suhteen tänne tullessani ja olen edelleenkin nähnyt maasta vain ehkä 20 prosenttia.
– Paljon on vielä tekemättä, Mikkola jatkaa.
Pari viimeistä kuukautta Mikkola on ollut tiiviisiti Viron puolella. Haastatteluun hän saapuu nukuttuaan vain muutaman tunnin. Työpäivä Kampaissa jatkui puoli kolmeen aamulla ja uudelleen hän tuli töihin seitsemäksi.
– Luovuus ja excel ovat hyvää vastapainoa toisilleen, hän naurahtaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"