Soijasta, ruskeasta sokerista ja ananasmehusta syntyvä glaseerauskastike muuttaa tutun kalaruoan hetkessä superherkulliseksi ateriaksi.
Lohi on terveellistä ja maukasta arkiruokaa, joka on kaiken lisäksi todella nopeaa valmistaa. Vaihtelua perinteiseen kermalla höystettyyn uuniloheen saat esimerkiksi tästä helposta glaseeratusta versiosta.
Suolaisenmakeaa makua lohelle antava kastike syntyy helposti vain muutamasta simppelistä raaka-aineesta.
– Tämän ihastuttavan pääruoan tekemiseen tarvitset vain neljä raaka-ainetta ja hieman aikaa, Taste of Home -sivustolla hehkutetaan.
Helppo glaseerattu lohi (4 annosta)
¾ dl ruskeaa sokeria
reilu 0,5 dl ananasmehua (makeuttamatonta)
2 rkl soijakastiketta
4 (à 170 g) lohifileetä
Vuoraa uunin kestävä vuoka foliolla ja voitele ruoanlaittospraylla. Sekoita pienessä kulhossa tumma sokeri, ananasmehu ja soijakastike kastikkeeksi. Aseta lohifileet vuokaan nahkapuoli alaspäin ja valele fileet kastikkeella. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes lohifileet ovat kypsiä.
Resepti: Taste of Home