Suomaisille maistuu taas gin tonic. Klassikkojuomalta vaaditaan entistä enemmän, ja laatuginin lisäksi juomaan halutaan valita juuri oikeanlainen tonic-vesi.
Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna kertoo, että suomalaisten keskuudessa vallitsee valtaisa ginibuumi.
Ginin suosio räjähti vuosi sitten, kun suomalaisen Kyrö Distilleryn Napue Gin voitti arvostetun International Wine and Spirits Competitionin (IWSC) Gin and Tonic -kilpailun.
Gin tonicin arvostuksen nousun huomaa myös siitä, että tonic-veden valintaan kiinnitetään entistä enemmän huomiota.
– Alkoonkin tulee lisää erilaisia toniceja, että pystyy sitten parittamaan juuri sen oikean tonicin juuri oikeaan giniin.
Juoman maustamiseen ei enää riitä perinteinen sitruunaviipale. Drinkkejä tuunataan entistä monipuolisemmin, ja myös tarjoilulasilta halutaan tyylikkyyttä.
– Se ei välttämättä ole perinteinen suora lasi, mistä juoma tarjotaan. Isoja pallolaseja käytetään paljon, ja yksi iso jääpala voi olla sellaisena juttuna siinä. Juoma voidaan maustaa rosmariinioksalla ja lisätä erilaisia marjoja.
Kyrö Distilleryn Jouni Ritola ja Miika Lipiäinen näyttävät, kuinka tehdään maailman paras gin tonic.
10:52