Moni ei ole tajunnut käyttää ruokakaupan edullista herkkua: "Ehdottomasti lautaselle roskiksen sijaan!"
Ethän heitä kukkakaalin maukkaita lehtiä roskiin? Niistä voi nimittäin tehdä ruokaa kukintojen lailla. Kurkkaa videolta, miten koko kukkakaalista valmistetaan herkullinen salaatti.
Kukkakaali on totisesti kasvis, joka jakaa mielipiteitä. Monille on jäänyt kukkakaalista lapsuuden traumat, kun kasvista on esimerkiksi kouluruokalassa tarjoiltu vetisen ylikypsänä.
Jos kypsennetty kukkakaali ei ole sinun juttusi, kannattaa kasvikselle kuitenkin antaa mahdollisuus toisenlaisessa muodossa. Kukkakaalin kukinnot voi nimittäin nautiskella hienoksi pilkottuna ja hyvin maustettuna myös raakana, salaatin muodossa.
Et kai heitä kukkakaalin lehtiä roskiin?
Kukkakaalin lehdet ovatkin sitten oma juttunsa. Kerroimme kesällä, kuinka Natalia Salmela järkyttyi ruokakaupassa huomatessaan ihmisten heittävän kesäsipulien varret roskiin. Ruokakauppojen heviosastoilta saattaa löytyä pahvilaatikot, jonne ihmiset syystä tai toisesta repivät kasviksista muka syömäkelvottomia osia. Niin kuin kesäsipulin varret, myös kukkakaalin lehdet ovat todellisuudessa erittäin maukasta syötävää.
– Tiesitkö, että kukkakaalin lehdet voi syödä? Tämä monikäyttöinen hennon kukkakaalinen herkku kuuluu ehdottomasti lautaselle roskiksen sijaan! Satokausikalenteri vinkkasi kesäkuussa Facebookissa.
Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
Julkaisun kommenttikentästä päätellen osalle kukkakaalin lehtien hyödyntäminen on päivänselvää, mutta monille niiden syömäkelpoisuus tuli myös uutisena.
– Voi ei, en ole tajunnut, kommenttikentässä muun muassa todettiin.
– Olen kaupassa tietämättömyyttäni riipinyt nuo lehdet pois ennen tuotteen punnitsemista, kun en ole halunnutmaksaa niistä itse kaalinpään kilohintaa. Kiva tietää, että lehdetkin ovat oivaa ravintoa., toinen kommentoija totesi.
Ethän siis heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Ne voi paistaa maustettuna pannulla ja tarjoilla kukkakaalin kukintojen kanssa salaatin muodossa.
Kurkkaa videolta, miten koko kukkakaalin saa hyödynnettyä maukkaaksi, aasialaisvivahteiseksi salaatiksi.
Testaa myös tätä versiota kukkakaalisalaatista: Kukkakaali aasialaisittain – Satokausikalenterin helppo ja koukuttava kukkakaaliohje
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa