Kotimainen kukkakaali on nyt sesongissa ja sitä saa ruokakaupasta jopa alle euron kilohintaan.
Nyt kannattaa napata ostoskoriin kukkakaalia! Sesongissa oleva kotimainen superruoka sopii monenlaisiin ruokiin, niin raakana kuin kypsänäkin.
Tiesitkö? Kukkakaali on oikea terveyspommi, sillä se sisältää runsaasti esimerkiksi C-vitamiinia. Syömällä 100 grammaa kukkakaalia saat jo lähes täyteen päivittäisen C-vitamiinitarpeesi.
Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan kukkakaalia voi raakana herkutella vaikka vihannestarjottimella, kermaviilikastikkeessa dipattuna tai salaatissa.
– Salaatteihin sen voi raastaa, kuutioida tai lohkoa. Keitettynä kukkakaalia käytetään patoihin, keittoihin, muhennoksiin ja vuokaruokiin. Sen voi tarjota myös gratinoituna tai liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.
Lue myös: Älä missään nimessä heitä roskiin! Edullinen raaka-aine jää yllättävän monelta hyödyntämättä
Kaikki irti kukkakaalista: Älä heitä suojalehtiä roskiin
Kukkakaalin lehdet ovat myös syötäviä!Shutterstock
Muista, että kukkakaalista kannattaa kasviksen kukinnon lisäksi käyttää myös sen suojalehdet. Ruokakaupan heviosastolla saattaa törmätä laatikkoon, johon ihmiset ovat nämä suojalehdet hylänneet kukkakaalia ostaessaan.
Näin ei missään nimessä kannata toimia, sillä suojalehtiä voi myös syödä muun kaalin tapaan. Paista ne pannulla herkulliseksi kasvislisukkeeksi!
Lue myös: Syntisen hyvä lohturuoka kukkakaalista – halpaa, helppoa ja herkullista!
Kukkakaalin säilytys
Martat muistuttavat, että kukka- ja parsakaalit kuivuvat helposti, jonka vuoksi ne on säilytettävä muovin sisässä noin 2–5 asteen lämpötilassa.
Kukka- ja parsakaalit säilyvät paremmin jos niihin on jätetty hieman suojalehtiä ja vartta. Tämänkään takia suojalehtiä ei kannata heittää pois!
Lue myös: Tummia pisteitä kukkakaalissa – onko vihannes vielä syömäkelpoinen?
Katso myös video: Näin hyödynnät kukkakaalin lehdet herkulliseen ruokaan!
2:11Helppo salaatti kukkakaalin lehdistä.