Nyt kannattaa napata ostoskoriin tämä terveyspommi – halvalla lähtee!
Kotimainen kukkakaali on nyt sesongissa ja sitä saa ruokakaupasta jopa alle euron kilohintaan.
Nyt kannattaa napata ostoskoriin kukkakaalia! Sesongissa oleva kotimainen superruoka sopii monenlaisiin ruokiin, niin raakana kuin kypsänäkin.
Tiesitkö? Kukkakaali on oikea terveyspommi, sillä se sisältää runsaasti esimerkiksi C-vitamiinia. Syömällä 100 grammaa kukkakaalia saat jo lähes täyteen päivittäisen C-vitamiinitarpeesi.
Kotimaiset Kasvikset ry:n mukaan kukkakaalia voi raakana herkutella vaikka vihannestarjottimella, kermaviilikastikkeessa dipattuna tai salaatissa.
– Salaatteihin sen voi raastaa, kuutioida tai lohkoa. Keitettynä kukkakaalia käytetään patoihin, keittoihin, muhennoksiin ja vuokaruokiin. Sen voi tarjota myös gratinoituna tai liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.
Lue myös: Älä missään nimessä heitä roskiin! Edullinen raaka-aine jää yllättävän monelta hyödyntämättä
Kaikki irti kukkakaalista: Älä heitä suojalehtiä roskiin
Muista, että kukkakaalista kannattaa kasviksen kukinnon lisäksi käyttää myös sen suojalehdet. Ruokakaupan heviosastolla saattaa törmätä laatikkoon, johon ihmiset ovat nämä suojalehdet hylänneet kukkakaalia ostaessaan.
Näin ei missään nimessä kannata toimia, sillä suojalehtiä voi myös syödä muun kaalin tapaan. Paista ne pannulla herkulliseksi kasvislisukkeeksi!
Kukkakaalin säilytys
Martat muistuttavat, että kukka- ja parsakaalit kuivuvat helposti, jonka vuoksi ne on säilytettävä muovin sisässä noin 2–5 asteen lämpötilassa.
Kukka- ja parsakaalit säilyvät paremmin jos niihin on jätetty hieman suojalehtiä ja vartta. Tämänkään takia suojalehtiä ei kannata heittää pois!
Katso myös video: Näin hyödynnät kukkakaalin lehdet herkulliseen ruokaan!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti