Momofukun marinoidut kananmunat
Julkaistu
Tässä kuuluisa kananmunaresepti, josta on noussut ilmiö myös Suomessa! New Yorkissa sijaitsevan legendaarisen Momofuku-ravintolan reseptissä kananmunat saavat makua soijamarinadista. Momofukun kananmunat valmistuvat todella helposti – ja ovat kaupan päälle superherkullisia!
Ainesosat
- 6 isoa kananmunaa
- 6 rkl lämmintä vettä
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl sherryviinietikkaa
- n. 1,8 dl soijakastiketta (mielellään vähäsuolaista)
Lisäksi
- Sormisuolaa ja mustapippuria kananmunien pinnalle
Valmistusohje
- Laita lämmin vesi ja sokeri kulhoon ja sekoita vispilällä, kunnes sokeri on liuennut veteen. Lisää sitten joukkoon sherryviinietikka ja soijakastike.
- Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää kananmunat varovasti kiehuvaan veteen ja keitä täsmälleen 6 minuutin ja 50 sekunnin ajan. Sekoita kananmunia vedessä varovasti ja hitaasti ensimmäisen 1,5 minuutin ajan, jotta lämpö leviää kananmuniin tasaisesti. Täytä sillä välin iso kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Kun olet keittänyt kananmunia tasan 6 minuuttia ja 50 sekuntia, siirrä ne nopeasti kattilasta jääkylpyyn.
- Kun kananmunat ovat jäähtyneet, kuori ne veden alla. Siirrä kananmunat kuorimisen jälkeen soijakastikemarinadiin. Anna munien marinoitua jääkaapissa 2-6 tuntia. Varmista, että kananmunat ovat koko ajan uponneina kastikkeeseen. Laita tarvittaessa pieni lautanen kananmunien päälle, jotta ne pysyvät upoksissa.
- Ota kananmuna pois marinadista. Älä heitä marinadia pois, sillä voit säästää kastikkeen seuraavaa kertaa varten! Marinoidut kananmunat sen sijaan säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa kuukauden.
- Leikkaa munat tarjoilua varten keskeltä kahtia pituussuunnassa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Resepti: Food52/Genious Recipes
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka