Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Nämä tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.
Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi.
Kurkku
Hyvä:
Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä.
Huono:
Kellastuva väri. Nahistuvat päät. Pehmeä.
Tomaatti
Hyvä:
Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.
Huono:
Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen.
Munakoiso
Hyvä:
Painava, sileä, tummanlila, tasainen.
Huono:
Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia.
Kukkakaali
Hyvä:
Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.
Huono:
Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.
Parsa
Hyvä:
Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.
Huono:
Auenneet nuput, pehmeä, löysä.
Porkkana
Hyvä:
Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.
Huono:
Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.
Lähde: finedininglovers
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.