Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tiesitkö? Tästä tunnistat kaupassa, onko vihannes oikeasti tuore

vihannekset
Toisinaan kaupoista saattaa löytyä jo valmiiksi nahistuneita vihanneksia. Shutterstock
Julkaistu 30.03.2016 13:19

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Mitä merkkejä vihannesostoksilla kannattaa tarkkailla? Lifehackerin listaamat tuntomerkit auttavat tunnistamaan tuoreen ja hyväkuntoisen kasviksen.

Mahdollisimman tuore ja hyväkuntoinen vihannes säilyy pidempään ja maistuu paremmalta. Kiinnitä huomiota seuraaviin merkkeihin seuraavan kerran, kun lähdet täydentämään vihannesvarastojasi. 

Kurkku

Hyvä:

Vihreä ja napakka. Ei liian pitkä. 

Huono:

Kellastuva väri. Nahistuvat päät. 

Tomaatti

Hyvä:

Syvänpunainen, sileä, hieman pehmeä.

Huono:

Kivikova tai aivan liian pehmeä ja nahistuva. Vihertävä, kellertävä tai rusehtava. Homeinen tai mädäntyneen oloinen. 

tomaatti (1)Shutterstock

Munakoiso

Hyvä:

Painava, sileä, tummanlila, tasainen.

Huono:

Epämääräinen väri, löysän pehmeä, värissä tummia kohtia. 

Kukkakaali

Hyvä:

Kiinteä, valkoinen tai lähes valkoinen, terveet vahvat lehdet.

Huono:

Tummunut, kuihtuneen oloinen, pehmennyt, vetelälehtinen.

kukkakaaliShutterstock

Parsa

Hyvä:

Sulkeutuneet, tiivit nuput, kiinteä.

Huono:

Auenneet nuput, pehmeä, löysä.

Porkkana

Hyvä:

Sileä, kirkas, kiinteä, jämäkät maanpäälliset vihreät osat.

Huono:

Vetelä juuri, auringonpolttamat maanpäälliset vihreät osat.

Lähde: finedininglovers

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset