Oletko sinä jo kuullut Momofukun marinoiduista kananmunista? Reseptistä on muodostunut pienimuotoinen hitti myös Suomessa. Villityksessä kertoi ensimmäisenä ruokasivusto Soppa365. Katso videolta, miten hittimunat valmsituvat!
Jos haluat viedä kananmunaelämyksen täysin uusiin sfääreihin, on sinun kokeiltava tätä kuuluisan newyorkilaisravintolan helppoa reseptiä!
Momofuku-ravintolan soijamarinoiduista kananmunista kohistaan nyt nimittäin myös Suomessa. Marinoitujen ja keitettyjen munien resepti leviää sosiaalisessa mediassa ja ilmiöstä on kirjoittanut muun muassa ruokasivusto Soppa365. Momofukun munat pääsivät myös Ylen aamu-tv:n käsittelyyn.
Mitä hittikananmunissa on erikoista?
Momofukun munaohje on yksinkertainen, mutta nerokas. Useat ruokabloggaajat hehkuttavat näitä marinoituja kananmunia suorastaan ylivertaisiksi tavallisiin keitettyihin muniin verrattuna.
Momofukun reseptissä kananmunien annetaan marinoitua useamman tunnin ajan soijasta, sherryviinietikasta ja sokerista valmistetussa kastikkeessa. Tätä ennen kananmunia keitetään tasan 6 minuuttia ja 50 sekuntia – tällöin keltuainen on hyytynyt täydelliseen muoton.
Makuja.fi testasi reseptin ja kyllä: kananmunien maku nousee todella uusiin sfääreihin. Soijamarinadi antaa kananmunille paitsi kauniin värin myös täydellisen suolaista, makeaa ja umamia yhdistelevän maun. Voit nauttia Momofukun munat sellaisenaan tai esimerkiksi aasialaisen ruoan kylkiäisenä.