Soijamarinoidut kananmunat sopivat moneen ruokaan ja niitä on hyvin helppo valmistaa.
Risto Mikkolan, Henry Lepistin, Mika Tuomosen ja Roni Lehden teoksessa Säilöntä! (Readme.fi 2022) kerrotaan nimensä mukaisesti erilaisista säilöntämenetelmistä, kuten etikka- ja öljysäilönnästä, fermentoinnista, hillojen tekemisestä ja mehustamisesta.
Kirjan reseptit ovat hyvin yksinkertaisia, joista loistavana esimerkkinä toimii soijamunien ohje.
Soijamunat on hyvin helppo valmistaa, mutta ne tekevät taatusti vaikutuksen ruokailijoihin.
Soijamarinoidut kananmunat sopivat hyvin salaatteihin ja keittoihin ja marinadi antaa kananmunaan herkullisen, umamisen maun.
Kokeile lisätä soijamuna esimerkiksi ramen-annokseen tai maalaissalaatin kylkeen! Nämä maistuvat myös ihan sellaisinaan.
Soijamunat
kananmunia
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
3,5 dl vähäsuolaista soijakastiketta
0,5 dl omenaviinietikkaa
1. Keitä kananmunat. Kuori. Upota liemeen.
2. Laita jääkaappiin marinoitumaan 6 tunniksi tai yön yli.
Resepti: Risto Mikkola, Henry Lepist, Mika Tuomonen, Roni Lehti Säilöntä! (Readme.fi 2022)
Lue myös: Tätä moni ei ole tajunnut kananmunalle tehdä! Testasimme somessa villitsevän ohjeen: "Jatkoon!"
Lue myös: Pasi kehitteli lisukkeen, joka tekee kaikesta grilliruoasta parempaa: "Ultimaattinen umamipommi"
Katso myös: Kätevä tapa valmistaa "keitetyt kananmunat" uunissa
0:49