Tzatziki on kermainen jogurttidippi, jossa on raastettua kurkkua. Kastiketta tarjoillaan usein Kreikassa alkupalana retsinan ja vaalean leivän kanssa. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja grillatun leivän lisukkeeksi.

1 annos

  • 1 kurkku
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori ja puolita kurkku pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla puolella. Sekoita suola kurkkuraasteeseen. Anna seistä noin 20 minuuttia.

2. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, jogurtti ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli.

3. Purista neste kurkkuraasteesta ja sekoita kurkku jogurttiin. Pidä kastike viileässä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike