Tzatziki
Tzatziki on kermainen jogurttidippi, jossa on raastettua kurkkua. Kastiketta tarjoillaan usein Kreikassa alkupalana retsinan ja vaalean leivän kanssa. Se sopii myös salaatinkastikkeeksi ja grillatun leivän lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annos
- 1 kurkku
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori ja puolita kurkku pitkittäin. Poista siemenet lusikalla. Raasta kurkku raastinraudan karkeimmalla puolella. Sekoita suola kurkkuraasteeseen. Anna seistä noin 20 minuuttia.
2. Purista sitruunasta mehu. Sekoita sitruunamehu, jogurtti ja oliiviöljy. Purista joukkoon valkosipuli.
3. Purista neste kurkkuraasteesta ja sekoita kurkku jogurttiin. Pidä kastike viileässä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku