Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nyt kannattaa tehdä tämä nerokas herkku: "Toimii täydellisenä tähderuokana"

croquemonsieur_palat
Jani Kinnusen vinkeillä joululta jääneet tähteet on helppo hyödyntää.Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 28.12.2015 12:01
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Herkullisissa Croque Monsieur -leivissä on helppo hyödyntää tähteet, joita jääkaappiin on jäänyt joulun jäljiltä.

Periranskalainen kinkku-juustoleipä béchamel-kastikkeella eli Croque Monsieur on oivallinen tapa käyttää hyödyksi joululta ylijääneet raaka-aineet kinkusta kalaan.

Hyödynnä tähteet kinkusta kalaan

Sivumaku-blogia kirjoittava Jani Kinnunen vinkkaa valmistamaan klassikkoleipiä etenkin joulun jälkeen, sillä jääkaapissa on usein pyhien jälkeen paljon tähteitä. Joulun jäljiltä jääkaappiin jääneet raaka-aineet voi hyödyntää todella monipuolisesti ranskalaisiin herkkuleipiin.

– Juustoksi voi laittaa melkein mitä tahansa joulupöydästä ylijäänyttä ja kinkun sijasta väliin voi sujauttaa leikkeleitä, lammasta, poroa tai vaikka graavi- tai kylmäsavulohta, Kinnunen kertoo.

– Tämä leipä toimii täydellisenä tähderuokana, jota voi nauttia aamiaiseksi, lounaana tai iltapalana, Kinnunen vinkkaa.

Katso Croque Monsieur -leipien resepti Sivumaku-blogista täältä!

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku