Krossatut perunat – Hans Välimäen helppo ohje
Julkaistu
Hans Välimäki vinkkaa, miten tavallisista perunoista saa helposti astetta parempia. Krossatut perunat maustetaan ruskistetulla voilla.
Ainekset
- 600 g uusia perunoita tai vaikka edellisen sadon siikliä tms. kiinteämaltoista perunaa
- 1-2 tl suolaa keitinveteen
- 1-1,5 dl ruskistettua voita
- 1 sitruunan kuori ja mehu
- 1-2 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Krossattu peruna valmistuu näin:
- Keitä perunat kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja höyrytä perunoista ylimääräinen vesi pois.
- Ruskista voi pienessä kattilassa, kunnes voi saa kauniin kullanruskean värin ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta.
- Murskaa perunat, mausta ruskistetulla voilla ja mahdollisesti suolalla.
- Pyöräytä nopeasti perunamurske paistinpannulla/kattilassa, lisää ruohosipulisilppu ja sitruunankuori sekä mehu. Tarkista maku ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa